Airbnb situa Igualada "entre les 20 destinacions que marcaran tendència" el 2019

Anuncien que ”els igualadins podran millorar la seva hospitalitat” per ser una ”destinació de turisme sostenible”

Pocs dies després que s'anunciés que Igualada acollirà un 'lab' de la firma Airbnb, s'ha donat a conèixer una llista d'aquesta empresa sobre destinacions recomanades. Una vintena de destinacions on s' inclou la capital de l'Anoia.

Kaikoura, a Nova Zelanda; Xiamen, a la Xina; la costa de Normandia, pels 75 anys del dia D...  Airbnb ha emès un comunicat on exposa les seves tendències de destinacions de cara a l'any proper. El 2019 s'acosta i "a l'hora de planejar quins viatges es faran" parlen de "pobles, ciutats i regions menys explorats". Una llista de 20 preferències encapçalades per les tres enumerades, amb recomanacions genèriques -Andalusia, Taiwan- i finalment com a destí 'extra', Igualada. 

 

 
Airbnb exposa que Igualada, "a 50 quilòmetres de Barcelona, té una tradició vinícola de gran prestigi i una llarga experiència en l'organització d'esdeveniments internacionals, com la concentració de comerços pop-up REC o un espectacular Festival Europeu de Globus. Per tal de potenciar aquesta ciutat com a destinació de turisme sostenible, i en el marc de l'Oficina de Turisme sostenible d'Airbnb, la plataforma col·laborarà amb Igualada per crear una iniciativa única anomenada 'New Healthy Destinations Lab'. En el context d'aquest programa, Airbnb i l'Ajuntament d'Igualada duran a terme diversos tallers temàtics i activitats de co-creació al llarg de 2019, en què els negocis locals i els ciutadans d'Igualada tindran l'oportunitat de millorar la seva hospitalitat i crear noves experiències, donant-se a conèixer davant viatgers de tot el món".

Altres propostes d'Airbnb són exòtiques -Batumi, a Geòrgia, o Uzbekistan-, i es recomanen punts del planeta que el darrer any han tingut increments exponencials de cerques, com Pondicherry, antiga colònia francesa a l'Índia -140%-; Puebla a Mèxic -240%-, o increments de reserves, en el cas de Florianòpolis, al Brasil, amb un 100%.