Vilanova del Camí celebra aquest diumenge la Fira de Nadal

La plaça del Mercat de Vilanova del Camí s’omplirà aquest diumenge d’ambient festiu amb motiu de la Fira de Nadal que organitza Vilanova Comerç. Des de l’entitat han tornat a animar als establiments associats a participar en un aparador nadalenc que convida a fer les primeres compres de Nadal sense sortir del municipi. A més, durant la jornada es faran diferents activitats lúdiques que tindran als infants com a protagonistes per compartir amb ells la il·lusió pròpia d’aquesta celebració.

Tot i que alguns anys la fira s’havia traslladat a Can Papasseit, enguany novament s’ubicarà a la plaça del Mercat, perquè com diu la dinamitzadora de Vilanova Comerç, Leonor García, és l’emplaçament que millor funciona.

Una quinzena d’establiments participen en aquesta edició de la fira per mostrar i vendre els seus productes. Segons Ester Conchillo, secretària de Vilanova Comerç, “és una bona oportunitat per convidar al veïnat a descobrir l’oferta de productes i serveis que poden trobar sense sortir de Vilanova” que com afegeix Leonor Garcia, “és força variada i és bo pel municipi conèixer-la abans de buscar-la fora”.

Tant Conchillo com García reconeixen l’esforç que suposa pels paradistes posar una parada fora del seu establiment habitual, tant els dies que coincideix amb horari d’obertura i per tant han de doblar esforços, com els dies que s’escau en festiu. García però assenyala que “més enllà de fer caixa aquest tipus d’esdeveniments són importants també per a la projecció”.

Una diada amb activitats pensades per gaudir amb els infants

La fira obrirà cap a dos quarts d’11 del matí i romandrà exposada fins a les 7 de la tarda. Un dels atractius seran les activitats per a la mainada. De 10:30 a les 14:00 h es farà un taller de manualitats i pintacares a càrrec d’Anima’ns, i a la tarda, a partir de les 16:00 h, es tornaran a fer activitats infantils.

El Tió serà un dels protagonistes de la Fira de Nadal. A les 11:00 h hi haurà la primera sessió per fer-lo cagar i la segona serà a la tarda, a les 17:00h. Per participar-hi cal portar una butlleta segellada per qualsevol dels comerços participants o pagar un euro.

A les 12 h, l’associació Sardanistes de Vilanova del Camí farà rotllana a la plaça del Mercat en benefici de la Marató de TV3, enguany dedicada al càncer i cap a la una, serà el torn de l’actuació de Sweet India.

La flaire nadalenca també convidarà a acostar-se a la plaça del Mercat, perquè aquesta Fira de Nadal dedicarà un espai important a la gastronomia, de la mà de La llar de les delícies. A les 10:30 h hi haurà elaboració i venda de rosquillas, amb degustació de cafè i pastes per només 2 €. I a les 12:30 h, degustació de migas amb postres incloses per 4 €.

I a la tarda, cap a les sis, es servirà xocolata calenta amb melindros per a la mainada i tot seguit, a dos quarts de set es farà l’encesa de les llums i l’arbre de Nadal, un acte que anirà a càrrec de les autoritats locals.

Un ‘Arbre de Nadal’ ple de regals amb articles i vals d’obsequis variats

Hi haurà també un altre arbre protagonista de la Fira de Nadal. Es tracta de l’Arbre de Nadal que han preparat els establiments de Vilanova Comerç. Els diferents comerços han contribuït a omplir aquest arbre simbòlic de regals que se sortejarà el dia 5 de gener.

A partir de diumenge i durant tot el mes de desembre es repartiran les paperetes pel sorteig, a canvi de les compres realitzades als comerços adherits a la campanya. L’arbre inclou articles i vals per valor d’uns 600 euros.