FGC promou el transport públic i la mobilitat sostenible per visitar el Rec d'Igualada

El festival Rec.0 Experimental Stores se celebra a la ciutat d’Igualada del 7 al 10 de novembre

FGC ofereix, els dies 7, 8 i 9, fins a tres trens per hora i sentit, amb trens semidirectes en les hores punta per connectar les poblacions del Barcelonès, el Baix Llobregat i l’Anoia amb Igualada. El dia 10 circularà un tren cada hora

FGC contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire posant a l’abast dels ciutadans una oferta de transport públic eficient i responsable

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·labora un any més amb el Rec.0 Experimental Stores d’Igualada, el festival de moda, cultura, música i gastronomia d’Igualada que durant quatre dies transforma el tradicional barri industrial del Rec.

En l’edició d’enguany, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre, tots els visitants que arribin al festival amb la línia R6 o R60 de Ferrocarrils podran gaudir d’un refresc de regal i d’una entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada. 

Un cop els visitants baixin del tren a la parada d’Igualada d’FGC podran agafar el bus urbà que farà d’enllaç entre l’estació i la parada de bus de la Rambla, a 5 minuts caminant del barri del Rec. Les freqüències del bus seran de 20 minuts de dimecres a divendres i de 30 minuts el dissabte. 


El transport públic, l’opció més eficient per desplaçar-se durant el Rec

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya recomana i promou l’ús del transport públic per als desplaçaments en motiu de la celebració del Rec d’Igualada i evitar moure’s en vehicle privat.

El servei de trens d’FGC per enllaçar l’estació de Pl. Espanya a Barcelona amb la capital de l’Anoia consisteix en tres trens per hora i sentit durant les hores punta del matí dels dies feiners, un dels quals és semidirecte. Durant les hores intermèdies (de 8h a 10h i de 12h a 22h) i les hores vall (de 10h a 12h) circulen dos trens per hora i sentit i un tren per hora i sentit, respectivament. Entre les 17h i les 20h, un tren de cada dos que circulen entre Barcelona i Igualada també és semidirecte. Els caps de setmana circula un tren per hora i sentit. Així, es connecta Barcelona i Igualada amb una hora i 30 minuts de trajecte (preu bitllet senzill 7,80€), una hora i 24 minuts en el cas dels trens semidirectes, o Martorell i Igualada amb menys d’una hora (preu bitllet senzill 5,25€), per exemple.

En el web www.fgc.cat o a l’aplicació per a mòbils d’FGC estan disponibles tots els horaris dels trens, els preus dels bitllets segons l’estació d’origen i els diferents tipus de bitllets i abonaments per viatjar amb Ferrocarrils. 

D’aquesta manera, FGC contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire, facilitant i posant a l’abast dels ciutadans una oferta de transport públic eficient i responsable, que redueix l’impacte sobre el benestar de les persones, la qualitat de l’entorn urbà i el medi ambient.

L’ús del transport públic és un eina eficaç per impulsar la mobilitat sostenible i apostar per uns desplaçaments més eficients i saludables, amb un consum d’energia i un nivell d’emissions per persona molt més reduït, amb el conseqüent menor impacte sobre el benestar de les persones i la qualitat de l’entorn urbà.

 

 

Un circuit de moda al barri del Rec
 
Ferrocarrils dóna suport a les idees innovadores que aprofiten i revitalitzen els espais tradicionals, com és el Rec.0 Experimental Stores, que transforma de manera efímera el barri industrial del Rec. Cada edició obre espais nous, molts d’ells desconeguts, i s’incorporen també noves marques, de forma que es configura un circuit que sempre és diferent. Després, el barri torna a la normalitat, amb una activitat que barreja la indústria adobera amb els estudis de disseny i altres professions.
 
A més, també hi podem trobar el Rec Street Food un festival de menjar de carrer amb 40 food trucks i pop up bars. Aquesta proposta guanya cada vegada més seguidors dins del mateix esdeveniment. La cultura i especialment la música també tenen el seu espai amb el Rec Music Festival, amb la programació de 15 concerts repartits en diferents espais del circuit.
 
 
Entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada
 
Concebut l’any 1954, el Museu és un dels primers centres monogràfics de la pell d’Europa. La seva col·lecció permet conèixer els orígens del barri del Rec d’Igualada on s’hi van començar a construir les noves adoberies i rememora el passat industrial de la ciutat, vinculat al cuir i també a la manufactura de la llana.
 
Els dos edificis que formen el Museu resumeixen l’evolució industrial de la zona del Rec. La seu principal és la fàbrica cotonera Cal Boyer, un exemple del fort creixement industrial de finals del segle XIX. L’altre, Cal Granotes, un edifici preindustrial (segle XVIII) on es realitzava de forma artesanal l’adob al vegetal de la pell, sobretot de bou i vaca. Actualment és l’única adoberia museïtzada a Catalunya.