El Museu de la Pell acull les Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central aquest divendres i dissabte

Aquests propers divendres i dissabte, 26 i 27 d’octubre, es celebraran les cinquenes Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central al Museu de la Pell. Aquestes jornades, que van néixer l’any 2010, pretenen ser una eina útil de difusió i de coneixement i de posar a l’abast de professionals, investigadors i estudiants, els resultats de totes les intervencions arqueològiques portades a terme cada dos anys.

El primer bloc de les Jornades es centra en l’estat actual de la recerca arqueològica i paleontològica a la comarca de l’Anoia i les perspectives de futur. Es preveu pel dia 26 d’octubre un total d’11 comunicacions dels projectes que s’hi han desenvolupat durant el quadrienni 2014-2017, així com aquelles intervencions preventives i d’urgència més destacables dels últims anys. Entre aquestes es destaca els treballs a l’entorn de jaciments tant rellevants com el jaciment paleontològic del Dipòsit de Can Mata (Hostalets de Pierola), el prehistòric de l’Abric Romaní (Capellades) o de les restes ibèriques, romanes i medievals en el nucli urbà dels Prats de Rei.

A la tarda un cop acabades les comunicacions es farà una taula rodona per debatre a l’entorn de les problemàtiques de l’arqueologia i paleontologia a l’Anoia.

El dia el dia 27 d’octubre es presentaran algunes de les intervencions arqueològiques més significatives dins el període 2016-2017 portades a terme a la resta de les comarques de la Catalunya Central: Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès. Entre el anys 2016 i 2017 a la Catalunya Central es varen autoritzar unes 283 intervencions arqueològiques.

També el dia 27 a la tarda es farà una visita guiada a la vil.la romana de l’Espelt (Òdena), on es visitarà el jaciment mitjançant l’aplicació de les noves tecnologies.