IX Diada de Castelleres – Memorial Natividad Yarza,

El municipi de Bellprat acull el dia 12 d’octubre la Diada de Castelleres – Memorial Natividad Yarza, una jornada festiva i de reivindicació de la memòria històrica i de la lluita de les dones per assolir papers de rellevància en el món polític, econòmic i social.

Aquest any 2018 la diada castellera arriba a la seva novena edició, després que el 19 de setembre de 2009, es celebres el 75è aniversari del nomenament de Natividad Yarza, com a primera alcaldessa de Bellprat, de Catalunya i de l’Estat Espanyol durant la República, fent una primera exhibició castellera, un acte que ha quedat fixat a la història del municipi.

En aquesta ocasió, Teresa Forcades (metgessa, teòloga i monja benedictina del monestir de sant Benet de Montserrat)  apadrinarà la jornada castellera

La 9a. Diada de Castelleres – Memorial Nativitat Yarza, s’iniciarà a les 11h del matí amb sardanes a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell. Seguidament, a les 12h a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc  l’exhibició castellera amb la peculiaritat que el tronc dels castells estarà format exclusivament per dones. A l’exhibició hi participaran les colles; Jove Xiquets de Valls, Xicots de Vilafranca i Castellers de Mollet.

Per dinar es farà una arrossada popular.

Podeu consultar el programa fent clic a aquí