L'art contemporani del MACBA visita Igualada

La nova exposició de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” s’inaugura aquest divendres, 14 de setembre, a les 19.30 h, al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l'Anoia.

La mostra recull una vintena d’obres de la Col·lecció del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) que per primer cop viatgen per nou ciutats de la demarcació: Badalona, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallés i Terrassa.

El comissari David Armengol, oferirà una visita comentada per les obres dels 17 artistes que integren la mostra: Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.

Activitats per a la difusió de l’art contemporani a tots els públics

“Entusiasme” es podrà veure a Igualada fins al 4 de novembre amb un programa d’activitats vinculades que s’inicia amb la conferència “Cap a una lectura entusiasta de l’art contemporani”, a càrrec de David Armengol, dimecres, 10 d’octubre a les 11h.

El 21 d’octubre, a les 12h, tindrà lloc la visita dinamitzada adreçada a adults a partir de 16 anys “Lectures entusiastes de la Col·lecció MACBA”. El públic familiar podrà gaudir de la visita performativa “Cossos que fan coses” conduïda per l’artista-educadora Marta Galán el diumenge, 28 d’octubre, a les 12h.

La mostra ofereix visites dinamitzades i tallers experimentals per a grups de tots els nivells educatius, amb reserva prèvia al telèfon del museu 93 804 67 52, a càrrec d’Experimentem amb l’Art i de l’artista-educador Jordi Ferreiro. També, per primera vegada al Museu de la Pell, s’ofereixen visites adreçades a grups de persones amb Alzheimer provinents de l’Hospital de dia Sant Jordi, la Fundació Sant Josep, el Centre de dia Montserrat i el Centre de dia Pare Vilaseca, a càrrec de CCCB Programa Alzheimer.