Programa espectacular per aquesta 8ena edició de la Fira de ña Vinyala d'Òdena

Programa de la Fira de la Vinyala d'Òdena

  • Degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. La degustació de plats es realitzarà a la Plaça Major a partir de les 10 del matí, comprant directament les tapes i els vins als expositors. Hi haurà diferents degustacions de plats elaborats amb vinyales, embotits, formatges, vi, cervesa i cava (hi haurà copa de vidre commemorativa) i l’adquisició de carmanyoles
  • Vinyales cuinades per endur-se a casa. A més de les degustacions,us podreu emportar vinyales cuinades a casa amb carmanyoles que trobareu a la fira.
    A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, la Confraria de la Vinyala i el cuiner Josep Vivancos del Restaurant Samuntà, cuinaran grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar-les. Només la compra d’aquestes serà a través de Vinyalons (la moneda de la fira que s’ha de bescanviar), la resta de degustacions serà directament amb euros a cada expositor.
  • Festa de la Verema. A les 11 hores al Parc de la Font, La Festa de la Verema forma part des del 1995 de les festes tradicionals d’Òdena i des de 2012 forma part dels actes de la Fira de la Vinyala. Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés.
  • Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia.
  • Mercat del Cargol. A la Fira trobareu productors de cargols, utensilis emprats en el món del cargol com cargoleres, llaunes, cassoles… i productes amb el cargol com a protagonista: com bijuteria, decoració…
  • Activitats infantils. Curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers.
  • Mostra d’arts i oficis. Demostracions d’antigues activitats i oficis vinculats amb el cargol com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta…
  • Atorgament dels Premis Vinyala d’Òdena. A les 12h al Parc de La Font. Reconeixement a la iaia i l’avi de més edat del municipi. Per tercer any consecutiu, també es donarà un reconeixement a les parelles d’Òdena que han complert 50 anys o més de casats.
    Hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala, Confrérie de l’escargot de Rousillon, el cargol graciós del barri de Gràcia de Barcelona i presidit pel xef Josep Manel Vivancos Salas del Restaurant Samuntà d’Òdena. Premi a la millor tapa segons votació popular.
  • Premi “Troba la vinyala esquerrana”. Qui trobi una closca que giri al contrari de les agulles del rellotge obtindrà un premi consitent en gaudir de tots els sopars de la Confraria de La Vinyala durant un any.
  • Actes i activitats presentats per l’animador Pep Calau