Arriba una nova edició de l'Agro Alta Segarra

L'Agro Alta Segarra arriba amb el Primer Concurs de Tractors

Un certamen en el que les firmes d’equips agrícoles presentaran les seves novetats

L'Agro Alta Segarra, una mostra multimarca que vol fer d'aquest tret el seu tret genuí, servirà per presentar algunes de les novetats més esperades del sector. S'estrena aquest divendres i conclourà aquest dissabte 8 a la tarda. 

Aquest divendres arrenca la tercera edició de l'Agro Alta Segarra. Com a novetat d'aquest any, la fira estarà dedicada a l'agricultura de precisió i, a banda de la gran varietat de tractors i altres serveis per a l'agricultura, s'hi podran trobar exposicions i demostracions de maquinària elèctrica, ISOBUS, etc. A més, guarda una gran novetat per a dissabte també, el Primer Tractor Festival. Una gimcana de tractors on els participants hauran de mostrar les seves habilitats sobre el tractor i on ja s'hi han inscrit una quinzena de participants. Els conductors hauran de realitzar un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el temps.

Una de les principals diferències amb altres fires agrícoles de Catalunya i el que la fa única, és el protagonisme de les màquines en moviment i treballant. Com s'ha pogut constatar en les diferents edicions, l'espai de demostracions és un magnífic aparador de les millors i més noves propostes de la maquinària agrícola. Per això, l'Agro Alta Segarra s'ha convertit en la primera mostra de maquinària agrícola multi­marca i dinàmica de Catalunya.

 

Una de les demostracions de l'any passat de la fira
Durant el certamen, Maquinària Agrícola Solà presentarà l'últim en tecnologia de sega, tant en matèria de màquines segadores de mono gra com màquines de sega de cereal. Els assistents podran veure en directe segadores accionades elèctricament amb connexió ISOBUS per al tractor, amb la possibilitat de treballar amb mapes de prescripció de dosis variable, tall de seccions fila a fila, dosis variable de productes (llavors, adobs líquids o sòlids, micro granulats, etc.). A més, també exposaran una gran varietat de màquines mecàniques i pneumàtiques, entre les quals destaca una tolva frontal.

Per la seva part, Tallers Bascompte farà al llarg del dia diferents demostracions d'un tractor totalment automàtic treballant a partir d'un sistema de GPS. Aquests dispositius per a tractors poden ser instal·lats en diferents models de màquines agrícoles i permeten conèixer a l'instant els paràmetres de recol·lecció més importants i així facilitar la presa de decisions. Empreses com Vigerim, Gidar, Agricolum, Solà-Parès, Agrària Estany, E-STRATOS Geosystems, SOVI, Aubagueta Agropecuària o Ben Plantats, faran acte de presència també a la fira.

Font: AnoiaDiari