El Somiatruites creix cap amunt amb un hort que l'abastirà de productes

Més de 200 tomaqueres ja treuen el cap a la coberta de l’obra

El projecte dels germans Andrés té una nova estació aquest 2018-2019, amb l'hotel. Mentre les obres avancen, ja comença a funcionar l'hort instal·lat a la coberta. Un espai que dóna una nova perspectiva al Rec i a Igualada.

Les set habitacions de l'hotel del Somiatruites d'Igualada ja prenen forma. La planta nova, la segona de l'immoble que acull el restaurant del xef David Andrés s'està consolidant i ja se n'entreveuen les formes. I a la seva coberta, ja germinen els primers tomàquets a l'hort. Almenys, ara hi ha dos centenars de tomaqueres que serviran per abastir la cuina del restaurant. La cuina tindrà les hortalisses de cada temporada de producció pròpia, de dues plantes més amunt. 

Xavier Andrés, entre les tomaqueres

Xavier Andrés, entre les tomaqueres

La segona planta del Somiatruites tindrà uns 460 metres quadrats i ara hi ha els operaris en plena feina. Constarà de set habitacions, cinc orientades al carrer del Sol amb un balconet i dues en sentit interior i de tamany similar però en disposició rectangular, que comptaran amb una terrasseta. L'obra sencera es preveu que es completi a finals d'aquest any o a principis del proper. Les obres, en tot cas, no interfereixen en l'activitat diària deln restaurant: són "dos edificis diferents que es conjugaran". "Tenim molta gent que demana venir la primera nit, no la segona ni la tercera, la primera. Espero que després també" confessa Xavier Andrés, germà de David i peça angular també de projecte com a arquitecte. 

"Estem contents de com avança, amb aquest equip humà que treballa de valent" explica Xavier Andrés. "L'hort ens abastirà de productes i ens fa d'aillant tèrmic a la vegada. Ara hi ha mig hort actiu, tindrem productes exclusius... els altres aliments a proveïdors de confiança" segueix. 

"Fa goig veure el barri des de les habitacions. El Rec es veu diferent, però ja n'estàvem enamorats fa sis anys quan vam començar. Ara ja estem sobre del somni, jo com a arquitecte i el David com a cuiner. És una gran satisfacció. És un complement necessari per al restaurant i crec que ajudarem a millorar la disponibilitat de places a l'Anoia" conclou.

FONT: ANOIA DIARI