Tous acull els dies 30 de juny i 1 de juliol la novena edició del Festival de Llegendes de Catalunya, el FesLleCat

En un cap de setmana atapeït de cites festives i culturals, Tous també té molt a dir. La vila celebra per novè any el Festival de Llegendes de Catalunya. Dues cares televisives, Àurea Màrquez i Empar Moliner, seran al poble.

Tous entra aquest dissabte i diumenge en territori llegendari. La vila anoienca acull els dies 30 de juny i 1 de juliol la novena edició del Festival de Llegendes de Catalunya, el FesLleCat; un festival únic al territori català. L'organització preveu reunir durant tot el cap de setmana a Sant Martí més de 3.000 persones i l'activitat principal és l'Apagada de Misteri que es fa al pati interior del castell de Sant Martí de Tous, gràcies a Espai Gastronomia que va rehabilitar l'espai per a celebracions i esdeveniments.

 

És el moment màgic. El poble apaga l'enllumenat públic, durant la nit del dissabte, i il·lumina tot el  casc antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses que culminen amb una última llegenda que enguany interpreta l'actriu catalana Àurea Màrquez (una de les protagonistes de la sèrie de TV3, 'Com si fos ahir'). Aquest any el FesLleCat, un cop més, compta amb la participació d'altres persones conegudes com és el cas de l'escriptora i periodista Empar Moliner, que explicarà la seva particular versió d'algunes llegendes catalanes tot relacionant-les amb tres vins diferents. Els Racons de Llegenda són també un dels actes centrals del FesLleCat. Milers de persones visiten els diferents escenaris del poble on es podran escoltar les llegendes de diverses localitats catalanes com Vilabella i Farena (Tarragona), Alcoi i Benaixama (Països Catalans), Monells (Girona), les Garrigues (Lleida), de Barcelona i de Sant Martí de Tous.

Més informació, clicant aqui