Visita guiada i gratuïta per conèixer el patrimoni i les exposicions del Museu de la Pell d'Igualada

El proper 1 de juliol, a partir de les 11:30h, com cada primer diumenge de mes, el Museu de la Pell d´Igualada convida a participar en una visita guiada i gratuïta per les seves exposicions permanents, que permetran conèixer el món de la pell i les adoberies.

A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, el visitant hi podrà distingir tres àmbits: L´home i l´aigua, Univers de pell i L´ofici d´adober. L'home i l'aigua presenta una visió general de les qualitats i l´ús de l'aigua. Aquí, la col·lecció d'estris i enginys hidràulics es reforça amb el Canal d'Experimentació, que ajuda el visitant a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua. Univers de pell és una de les sales centrades en la pell i es dedica a explicar el seu ús per la humanitat al llarg del temps a través d´una selecció acurada d'objectes confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats del cuir. L´altre espai dedicat a la pell, L'ofici d'adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Aquí, eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant fins a la implantació industrial, que explica la vigència dels processos productius de les adoberies actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

L´altre edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. Es troba situada a pocs metres de Cal Boyer i al costat del rec, canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. En aquest espai hi ha la posada en escena de l'ofici artesanal de l´adob de la pell grossa o bovina, que transporta al visitant a la Igualada preindustrial.

Per a demanar més informació al voltant d´aquesta proposta es pot trucar al telèfon del Museu, el 93 804 67 52.