El GPS mòbil comença a rodar pels municipis de la comarca per promoure hàbits saludables entre els i les joves en les festes nocturnes

El passat mes de maig el servei GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove es va posar en marxa a Vallbona d’Anoia i aquestes setmanes visitarà altres localitats de la comarca.

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia torna a engegar el servei GPS mòbil per als Ajuntaments amb l’objectiu de promocionar hàbits saludables entre el col·lectiu juvenil. Es tracta del programa GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove, una autocaravana que s’instal·la en els actes juvenils nocturns dels municipis que la sol·liciten i on les tècniques de Joventut del Consell informen sobre hàbits saludables i conductes responsables i segures, a més de proporcionar preservatius i alcoholímetres d’un sol ús de forma gratuïta i fer proves d’alcoholèmia digitals per als i les joves que han de conduir, així com dinàmiques de sensibilització i conscienciació sobre l’efecte de les drogues.

Enguany, el GPS mòbil Anoia Jove es va estrenar el 19 de maig a Vallbona d’Anoia i ha fet la seva segona parada aquest cap de setmana a La Pobla de Claramunt, on va registrar una elevada assistència de joves. A l’estand s’hi pot trobar ampli material informatiu sobre qüestions com ara el consum responsable de substàncies, la prevenció de riscos en les relacions sexuals i la prevenció de riscos associats amb el consum i la conducció segura.

El programa GPS Anoia Jove ja fa més de 6 anys que volta per les festes d’estiu de la comarca treballant per a la prevenció i reducció de riscos.

L’autocaravana GPS Anoia Jove visitarà al llarg dels mesos d’estiu els següents municipis: La Torre de Claramunt (22 de juny), Masquefa (7 de juliol), Carme (13 de juliol), Òdena (20 de juliol), Sta. Margarida de Montbui (20 de juliol), La Llacuna (3 d’agost), Capellades (16 d’agost), Hostalets de Pierola (17 d’agost), Sant Martí de Tous (31 d’agost), Vilanova del Camí (31 d’agost i 1 de setembre), Calaf (1 de setembre), Piera (1 de setembre) amb motiu de les seves festes majors i altres esdeveniments populars. Al llarg de tot l’any, es duran a terme un total de 15 intervencions.

Els Ajuntaments que estiguin interessats en aquest servei poden sol·licitar-lo al Servei de Joventut del Consell Comarcal, trucant al 938051585 o bé escrivint un correu electrònic a joventut@anoia.cat. Per més informació podeu consultar la web www.anoiajove.cat.