El Vadefoodies aprova l'escenari de la Plaça Castells tot i que el pot canviar el 2019

Joan Fontanella es felicita per la col·laboració amb l’Escola Pia i el barri

Havent esquivat l'amenaça de pluja, que va ser present durant algunes hores aquest cap de setmana, el Vadefoodies 2018, ja és història. L'organització es mostra satisfeta del funcionament de l'emplaçament d'engany, la Plaça Castells.

La Plaça Castells va acollir centenars de persones aquest cap de setmana en les dues jornades del Vadefoodies. Era la primera vegada que el festival de tendències gastronòmiques sortia de la seva primera matriu, el Museu de la Pell, al voltant del qual es van articular les tres primeres edicions, des del 2015. El president de Vadefoodies es felicita que en les jornades "la pluja ens respectés. Tot i que no ens ha beneficiat la meteorologia, no hem hagut de suspendre cap activitat". Considera que "el canvi d'emplaçament ha estat un encert. Ja que no cobrem entrada i era un espai obert no podem calcular quanta gent ha passat pel Vadefoodies, però estem molt satisfets de l'afluència que hem vist aquests dos dies". Ara bé, la continuïtat del certamen a la plaça no s'assegura.

 

Fontanella, a l'hora de fer balanç, assegura que "el canvi d'escenari ha agradat moltíssim. També ha estat molt important el suport de l'Escola Pia, que ens ha cedit les seves instal·lacions per a les xerrades i amb la que hi ha hagut interessants sinergies amb la seva formació en hosteleria. Tot han estat facilitats". La nova ubicació també ha afavorit l'entesa amb la gent del barri de Sant Agustí "que és un sector de la ciutat que s'està recuperant".

 

El contacte amb els negocis de la zona "ha estat molt positiu i els negocis ens han rebut amb els braços oberts". En matèria gastronòmica, Fontanella parla "d'una gran varietat de menjars. El cert és que aquest any hem fet una aposta molt forta i hem tingut una oferta molt variada. A més de la cuina japonesa, l'etíop i la mexicana han estat molt buscades. Els establiments locals han quedat molt contents també". 

De les dues jornades, Fontanella comenta que "malgrat que el divendres va ser més fluix, el dissabte va venir molta gent i n'estem contents. L'espai ha respost, però el més segur és que de cara als propers anys anem rotant. Cal parlar amb l'Ajuntament, veure si es troba un lloc idoni, poden existir altres ubicacions bones". També s'obre a que la setmana promocional sigui d'una varietat diferent. Enguany, ha estat de les vinyales.