Primer taller gastronòmic del Temps d'Espàrrecs: maridatge amb vins

El celler La Vinya va acollir aquesta experiència gastronòmica, on els assistents van aprendre quins vins van millor amb l'espàrrec de Gavà

Aquest dijous a la tarda es van inaugurar els tallers gastronòmics que enguany han preparat les restauradores i restauradors gavanencs, i ho van fer amb una activitat nova al programa Temps d’Espàrrecs: un maridatge de vins i espàrrecs. Aquesta no és una tasca fàcil per les característiques úniques d’aquest producte, però en Jordi Vidal, del celler La Vinya, va aconseguir la combinació adequada. “Si busques bé, pots trobar alguna cosa, si no harmoniosa, com a mínim coherent, -va explicar Vidal-. Hem buscat quatre tipus de vi; un que aporti frescor a un espàrrec sol, en un altre hem buscat que la maionesa amb romaní es faci més cremosa, el tercer va amb una vinagreta i és un cava amb bombolla, i el quart és un vi negre Montsant, que acompanya la nostra tapa de la Fira, uns callos.

taller

El taller, com totes les activitats gastronòmiques del Temps d’Espàrrecs, era organitzat pel Gremi de Restauració de Gavà. El seu president, Santi Peñarrocha, va assegurar que “les cuines gavanenques ja marxen a tot gas preparant el GastroGavà. Crec que la setmana vinent serà ja molt intensa, i desitgem que sigui un èxit, com ho va ser l’any passat. Serà una tasca difícil, perquè va ser una bogeria, però com a mínim el volem consolidar. Estem amb moltes ganes de ser a la Jaume Balmes, envoltats de molta gent, dels pagesos, de la Fira i de tot plegat”.

A l’activitat també va assistir el regidor delegat de Comerç, Mercats i Turisme, Isidre Casas, que va animar tothom “a gaudir del Temps d’Espàrrecs fins a l’11 de maig, de totes les tapes que ofereixen els restauradors de Gavà i, naturalment, de la Fira d’Espàrrecs del 2, 3 i 4 de maig. Es tracta de passar-ho bé, de gaudir de la ciutat i d’oferir un producte que és l’estrella de la nostra horta”.

El 29 d’abril hi ha un altre taller al restaurant Kilómetro Ámbar, una nova proposta de Kilómetro Rojo que ofereix tapes tradicionals amb el seu toc particular. Serà una sessió on elaboraran uns ous estrellats amb espàrrec de Gavà.