La FIHRT i PIMEC es reuneixen amb l'Agència Catalana de l'Aigua per abordar el cànon de navegació i proposen un conveni de col·laboració amb el sector nàutic d'aigües interiors
El passat 14 de maig de 2025 va tenir lloc una nova reunió entre la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), PIMEC i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), com a continuació de la trobada celebrada el 26 de febrer. Aquesta sessió de seguiment va comptar amb una àmplia representació d’empresaris del sector de les activitats nàutiques en aigües interiors i embassaments, que van tornar a posar sobre la taula les preocupacions entorn del cànon de navegació i les implicacions per a la viabilitat de les seves activitats.
Durant la reunió, les parts va defensar la necessitat d’establir un marc estable i clar per a la regulació d’aquest cànon, que tingui en compte la situació dels esbassaments i la realitat econòmica i operativa de les empreses que desenvolupen activitats turístiques i esportives en espais fluvials i embassaments.
En aquest sentit, la Federació va proposar la signatura d’un conveni o protocol de col·laboració entre el sector i l’ACA, amb l’objectiu de garantir una gestió sostenible i consensuada dels recursos hídrics, alhora que es dona suport al teixit empresarial de l’interior del país.
Per part de l’ACA, van assistir la Sra. Beatriu Mur, directora de l’Àrea Tributària; el Sr. Joan Martínez, cap de Relacions Institucionals; i el Sr. Diego Moxó, director de l’Àrea de Gestió Territorial, que van mostrar una actitud receptiva davant les propostes plantejades i es van comprometre a estudiar mecanismes de col·laboració que puguin donar resposta a les demandes del sector, i a fer arribar en breu una nova proposta sobre el canon.
La trobada reforça el paper de la FIHRT i de PIMEC com a interlocutors actius en la defensa dels interessos de les activitats turístiques vinculades a l’aigua i del desenvolupament territorial equilibrat. Les entitats participants confien que aquest diàleg fructifiqui en un acord que permeti conjugar la protecció del medi natural amb el dinamisme econòmic i l’atractiu turístic de les zones d’interior.