El millor de la cuina de Cerdanyola per conquerir la comarca gastronòmica: VII Tast de Cuina Mediterrània: gastronomia, vins i música en directe a Cerdanyola
Del 26 al 28 de setembre, la plaça Abat Oliba es convertirà en un espai de trobada amb restaurants, tast de vins, tallers infantils i el retorn dels concerts.
Cerdanyola es prepara per acollir, els dies 26, 27 i 28 de setembre, la setena edició del Tast de Cuina Mediterrània, una cita ja consolidada com una de les festes gastronòmiques més destacades del Vallès Occidental. Durant tres dies, la gastronomia i la música compartiran protagonisme amb degustacions culinàries, tast de vins, tallers de cuina creativa i concerts en directe.
L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça de l’Abat Oliba, amb part del passeig de Cordelles tallat al trànsit per oferir més espai i comoditat als assistents. Els horaris seran divendres 26 i dissabte 27, de 20 a 23 h, i diumenge 28, d’11 a 17 h. Els plats tindran preus populars de 3, 4 i 5 euros —mantenint-se per tercer any consecutiu— i els tiquets es podran adquirir a les taquilles del recinte.
Una aposta per la ciutat i la restauració local
La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, destaca que el Tast de Cuina Mediterrània és “una bona ocasió per dinamitzar la ciutat amb oci familiar i posar en valor la qualitat de l’hostaleria cerdanyolenca, que és un referent de bon servei a la comarca”.
En la mateixa línia, el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, Antonio Castro, assegura que aquesta iniciativa és “un inici de curs il·lusionant per al sector de la restauració, amb un Tast que històricament sempre ha estat un èxit de públic, guanya en qualitat any rere any i atrau visitants d’altres poblacions”. Segons Castro, el Tast s’ha convertit en “el millor esdeveniment gastronòmic de la comarca”.
El representant gremial subratlla que la majoria d’establiments repeteixen any rere any, conscients que no es tracta d’un espai per obtenir beneficis directes, sinó d’una inversió de visibilitat davant milers de persones. “És una autèntica carta de presentació per als restaurants, i per això els plats han d’estar a l’alçada”, afirma.
Música, tallers i activitats familiars
El Tast oferirà també una programació lúdica i cultural complementària. Destaquen els tres concerts programats:
-
Dani Flaco, divendres a les 21 h.
-
Rumbares, dissabte a les 21 h.
-
Gisela Quiròs Trio, diumenge a les 12.30 h.
El diumenge, de l’11 a les 14 h, els més petits podran gaudir d’un taller de cuina creativa infantil, amb dos torns d’una hora i mitja i un màxim de 20 participants per sessió.
Els establiments participants
En aquesta edició, el Gremi remarca que hi haurà una forta presència tant de restaurants com de pastisseries, amb el següent calendari:
-
Divendres i dissabte al vespre (17 establiments):
Bar Alaska, Bodega Oddvar, Braseria Al Punto, Ca l’Enric, Chocoletters, Dulce Terapia, El Racó de la Plaça, Racó dels Pins, Geta Taberna, Informal, La Galindeta, Papitu Cerdanyola, Pastisseria Bonet, Restaurant Els Cargols, Restaurant Los Abetos i Toca Taco. -
Diumenge al migdia (14 establiments):
Bar Alaska, Bodega Oddvar, Braseria Al Punto, Ca l’Enric, Capicua Restaurant, Chocoletters, Dulce Terapia, El Racó de la Plaça, La Guindilla, La Pizarrita de Juanlu, Pastisseria Bonet, Restaurant Els Cargols, Tempo di Vino i Toca Taco.
A més, durant tot el cap de setmana hi haurà un estand de tast de vins a càrrec de Tempo di Vino / Rebassaires.