PIMEC presentarà l'informe sobre les necessitats professionals de l'hostaleria i el turisme a la Junta Directiva de la FIHRT a Calafell
El proper dilluns, en el marc de la Junta Directiva de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), que tindrà lloc a Calafell, PIMEC donarà a conèixer els principals resultats de l'informe elaborat per encàrrec del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
Aquest estudi, centrat en el sector de l'hostaleria i el turisme, identifica les necessitats en perfils professionals i competències, així com els desequilibris existents entre l'oferta formativa i la demanda empresarial. L'informe destaca que, tot i el creixement del sector i la seva resiliència després de la pandèmia, persisteixen grans reptes: manca de personal qualificat, alta estacionalitat, dificultats per a la fidelització de treballadors i la necessitat d'impulsar la formació específica.
Entre els perfils més demandats hi trobem el personal de sala, cuiners i ajudants de cuina, mentre que les competències més valorades són el domini d'idiomes, la proactivitat, la capacitat de treballar en equip i la voluntat d'aprendre. També es remarca que la manca d'habitatge en zones turístiques i la desvalorització de certes ocupacions dificulten l'atracció de talent.
PIMEC posa l'accent en la necessitat de reforçar la formació dual, potenciar els certificats de professionalitat i apostar per una millor conciliació laboral per fer més atractiu el sector. Aquest informe forma part de les actuacions del programa Projecta’t, destinat a millorar l'orientació professional de les persones treballadores.
Accediu a l'Informe