E-FIHRT 1/OCTUBRE 2025: Taxa turística, sostenibilitat i tardor gastronòmica: no et perdis el nou E-FIHRT!

L’edició d’octubre de l’E-FIHRT recull els principals temes que marquen l’agenda del sector de l’hostaleria, la restauració i el turisme a Catalunya. Entre els continguts més destacats hi trobem l’aclariment sobre la no-entrada en vigor de la pujada de la taxa turística, tot i les informacions aparegudes en diversos mitjans, i l’aprovació del decret de gestió del risc d’inundació dels càmpings per part del Parlament de Catalunya, que introdueix noves mesures d’avaluació i seguretat per als establiments situats en zones de risc.

La Federació també informa sobre la visita institucional a la Central Nuclear Ascó II, una iniciativa destinada a reconèixer el paper estratègic d’aquesta infraestructura en el desenvolupament econòmic del territori, i convida els professionals del sector a participar al Gastronomic Forum Barcelona 2025, oferint un codi d’invitació gratuït per a tres dies d’acreditació professional.

En aquesta edició, l’E-FIHRT posa en valor la riquesa gastronòmica del territori amb iniciatives com el Sopar dels 25 anys de la Cuina del Bolet al Berguedà, l’entrega dels premis Green Key a Castelldefels, la nova campanya “El Solsonès, quin gust de comarca!”, i cites com el Cavatast, la Ruta del Xató o la Mostra de Cuina de Castelldefels.

A més, el butlletí destaca projectes vinculats a la sostenibilitat i la promoció turística, com la Proposta de Valor del Penedès dins el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, i recull les darreres dades sobre la despesa turística internacional i l’evolució de l’ocupació, així com les principals actuacions de PIMEC en defensa de les pimes catalanes.

Consulta la newsletter completa aquí: https://fihrnews.hexderp.com/?action=newsletterLoad&news_id=3119