E-FIHRT 4 / OCTUBRE 2025 Regenerar per Progressar: sostenibilitat, compromís i futur per a l'hostaleria i el turisme

L’E-FIHRT de la quarta setmana d'octubre 2025 arriba amb una mirada decididament regenerativa i responsable. El sector de l’hostaleria i el turisme viu un moment de transformació que exigeix accions concretes per fer compatible el progrés econòmic amb la sostenibilitat ambiental, la transparència i la cohesió territorial.

Aquesta edició s’obre amb la crida de PIMEC Comerç i PIMEC Turisme a establir una moratòria de dos anys per a la implantació del sistema Verifactu, acompanyada de la demanda d’un pla de suport amb subvencions i deduccions fiscals per garantir una transició justa i viable per a les pimes.

El compromís amb l’aprofitament alimentari i la lluita contra el malbaratament pren protagonisme al Gastrorecup 2025, on la FIHRT ha tornat a ser present al costat de cuiners, institucions i projectes locals que converteixen la recuperació alimentària en un acte de responsabilitat compartida.

La sostenibilitat i el turisme de natura centren també bona part de l’activitat del mes, amb la participació de la FIHRT al Global Ecotourism Forum 2025, que ha fet una crida global a la regeneració turística; la I Jornada d’Enoturisme i Sostenibilitat, dedicada a l’enoturisme responsable i regeneratiu; i projectes de territori com “Del Mar a la Taula”, el Pla de Turisme de Vic o les diverses rutes gastronòmiques i jornades locals que posen en valor el producte de proximitat i la identitat de cada destinació.

A més, la formació i la inclusió tornen a ser claus amb iniciatives com el projecte PRISMÀTI-K al Prat o la nova Aula Restaurant de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, que situen el talent jove al centre del futur del sector.

En conjunt, aquesta edició de l’E-FIHRT reafirma una convicció compartida: només regenerant podrem progressar. L’aposta per un model més sostenible, transparent i compromès amb el territori és avui el veritable motor del futur de l’hostaleria i el turisme a Catalunya.

Per accedir al Newsletter, cliqueu aquí