22 cellers elaboradors de cava obriran les portes al públic el diumenge 12 d'octubre

La jornada, organitzada per la Confraria del Cava amb el suport d’AECAVA, oferirà visites guiades, tastos i activitats als cellers participants amb inscripció prèvia obligatòria

El proper 12 d’octubre de 2025, coincidint amb la festivitat del Pilar, torna una de les propostes enoturístiques més consolidades del nostre territori: la Jornada de Portes Obertes dels cellers elaboradors de cava. Organitzada per la Confraria del Cava amb el suport de l’associació d’elaboradors AECAVA, la jornada convida el públic a endinsar-se en el món del cava de la mà dels seus protagonistes.

Un total de 22 cellers obriran les portes per oferir activitats per a tots els públics: visites guiades per les instal·lacions i vinyes, tastos comentats, degustacions especials i experiències personalitzades. L'objectiu és apropar al visitant la cultura del cava i el paisatge que li dóna vida, posant en valor tant el procés d’elaboració com l’entorn natural i humà que hi ha al darrere.

 

Els cellers que participen enguany són: Alta Alella, Batllori, Blancher, Canals & Domingo, Canals & Munné, Cava Rovellats, Caves Bolet, Celler Eudald Massana, Celler Parató, Celler Vell Cava, Cellers Carol Vallès, Codorníu, Giró Ribot, Guilera, Jaume Serra, Juvé & Camps, Maria Rigol Ordi, Mascaró, Molí Parellada, Pagès Entrena, Torrens Moliner i Vins el Cep.

Com en edicions anteriors, les visites requereixen reserva prèvia, ja que cada celler gestiona el seu aforament per garantir una atenció acurada i personalitzada. Les inscripcions es poden fer directament amb cada celler, a través dels canals habituals: web, correu electrònic o telèfon. Sense reserva confirmada no es podrà accedir a les activitats.

Els preus varien segons la proposta de cada celler: algunes visites són gratuïtes, i d’altres tenen un cost, sovint amb finalitats solidàries. De fet, una part important dels cellers destinarà els fons recaptats a projectes socials, entitats locals o iniciatives benèfiques, reforçant així el compromís del sector amb la societat.

 

Aquesta jornada, que ja s’ha convertit en una data de referència dins el calendari enoturístic català, és ideal per a parelles, famílies i grups d’amics que vulguin descobrir el cava des de dins: connectar amb la tradició, conèixer els detalls del procés d’elaboració, i gaudir d’un entorn privilegiat, maridant patrimoni, cultura i sostenibilitat.

ta la informació actualitzada, incloent el detall de cellers, preus, horaris i canals de reserva, es pot consultar a:

www.aecava.com/portesobertes2025

www.confrariacava.com

Llistat de cellers i informació de reserva:

 

 

 

 

 

Per a més informació:
Anna Gual – Comunicació d'AECAVA / comunicacio@aecava.com

Marta Roy – Comunicació de la Confraria del Cava / info@confrariacava.com