Aquest cap de setmana, torna a Begues la Festa del Most

Dissabte, a la plaça de l'Ateneu, es farà la mostra gastronòmica i el tast de vins, amb concert de Veneno en la Piel, mentre que diumenge, a l'ermita de Santa Eulàlia, hi haurà sardanes i es vendran les tradicionals coques beneïdes.

Aquest cap de setmana, 18 i 19 d'octubre, se celebrarà una nova edició de la Festa del Most, esdeveniment que vol reivindicar el passat agrícola de Begues i que té com a acte central la mostra gastronòmica i el tast de vins.

El dissabte 18 d'octubre, els actes començaran amb la tradicional trepitjada de raïm a càrrec d'infants (18.30 h), a la plaça de l'Ateneu. Mitja hora més tard i fins a la mitjanit, al mateix escenari tindrà lloc la mostra gastronòmica i el tast de vins. El plat fort de la jornada tindrà lloc a partir de les 22 h amb el concert a càrrec del grup de versions Veneno en la Piel.

Diumenge, a l'ermita de Santa Eulàlia

Les activitats continuaran diumenge, 19 d'octubre, a l'ermita de Santa Eulàlia. A partir de les 11 h, davant el temple, es ballaran sardanes amb la cobla Vila d'Olesa, en una activitat organitzada amb la col·laboració del Grup Sardanista de Begues. Després de la missa, es vendran les tradicionals coques beneïdes de santa Eulàlia.

La Festa del Most té l'origen en l'agraïment per la collita de raïm, quan el cultiu de la vinya tenia certa importància a Begues. Aquest cultiu va arribar al seu zenit quan va començar la fil·loxera a França, perquè aquest país comprava bona part de la collita produïda a Catalunya.