Fira de la Vinyala

La vinyala és la varietat de cargol més apreciada culinàriament a Òdena i a la comarca de l’Anoia. Aquesta varietat de cargol, també anomenat de vinya, forma part de l’entorn natural del nostre territori. Tot i que actualment encara a Òdena hi ha vinyes i bodegues de renom, l’extensió de vinya havia estat un conreu importantíssim en el passat. Així, la vinya i els marges de pedra seca que envolten les vinyes són l’hàbitat natural de les vinyales.

És lògic doncs, que la vinyala sigui el cargol més apreciat culinàriament a la comarca, i en aquest sentit, és el punt de partida de la Fira de la Vinyala. L’artesania, el lleure i la gastronomia són els altres elements bàsics d’aquesta fira es realitza a d’Òdena.

L’objectiu és promocionar una fira amb la denominació d’un producte típic del municipi, LA VINYALA o ‘cargol vinyal’, acompanyat d’una oferta de productes artesanals. D’aquesta manera es vol potenciar el comerç i l’hostaleria locals i fer d’Òdena, i per extensió la comarca de l’Anoia, un referent en tots els àmbits que envolten la vinyala.

La presència de restaurants acreditats i de qualitat es considera un element important en aquesta Fira on s’ofereix una proposta gastronòmica de qualitat amb la modalitat de degustació. S’acompanyarà de postres, vi i cava elaborats a Òdena.

 

Data: 15/09/2019


www.firadelavinyala.cat