Fira de la Carbassa

Calaf celebrarà, el dia de Tots Sants, la cinquena edició de la Fira de la Carbassa, un certamen que gira entorn del cultiu i l’artesania d’aquest fruit de tardor. La fira arribarà plena de novetats on la gastronomia, els ar­tistes locals i els jocs per a infants cada any guanyen més terreny. L’Ajuntament de Calaf, com organitzador de la fira, aposta fort per les innovacions i vol que es converteixi en una fira de tardor de referència a la Catalunya central. Per això, hi haurà un espai dedicat a la gastronomia anomenat “Tasta la carbassa” on es podran degustar tastos de carbassa durant tot el matí a preus popu­lars. La intenció és promoure d’aquesta manera els produc­tes gastronòmics de proximitat d’una manera molt especial.

els visitants podran trobar parades d’artesa­nia feta amb carbassa, com objectes de decoració o utensi­lis per a la llar, així com estands relacionats amb el cultiu de la carbassa. Totes elles es desplegaran a la plaça dels Arbres i al llarg del Raval de Sant Jaume.

A més de les parades, no faltarà el Concurs de carbasses gegants, que enguany arribarà a la seva sisena edició.

Qui hi vulgui participar haurà de portar la seva carbassa gegant, de bon matí, a la plaça dels Ar­bres de Calaf perquè sigui pesada i verificada. Seguidament, es col·locaran totes les carbasses de manera que tothom qui vulgui les pugui admirar.

Les carbasses amb més pes seran les guanyadores. Hi haurà dues categories de premis, la general i la de l’Alta Segarra.