Els Reis d'Igualada

La Cavalcada dels reis d’Igualada és, sense cap mena de dubte, la festa de la ciutat que atrau més gent. La nit de la vigília de Reis, infants i grans envaïm els carrers de la ciutat per gaudir del gran esdeveniment.
A la seva arribada, Ses Majestats, pugen en una tribuna on l’Alcalde d’Igualada dóna la benvinguda als reials personatges i un Rei s’adreça a la mainada, els felicita pel seu comportament, pel seu amor a l’estudi i els encoratja a ser bons minyons.

Després de les sàvies paraules, Ses Majestats muntats en artístiques carrosses fan l’entrada triomfal. Els escorten mig miler de patges i un reguitzell innombrable de camions carregats de joguines.
Quin devessall d’il·lusió, de llum i de color! És realment una diada tan entranyablement viscuda, que tots la portem al cor; els grans recordem la nostra infantesa i ens emmirallem en aquells ulls escrutadors de la mainada que parlen sense paraules, entre joia, sorpresa i quelcom de temor.

És molt emocionant poder veure com els patges amb unes llargues escales pugen, carregats de paquets, als balcons de les cases. És encara més especial poder-ho gaudir des de l’interior de les llars on els infants desitgen veure als esperats personatges.

www.reisdigualada.com